След избора Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор  той беше

...
След избора Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор  той беше
Коментари Харесай

Сарафов ще ревизира исканите имунитети: Дали не са политическа закачка на Гешев...

След избора Борислав Сарафов за и.д. основен прокурор  той беше запитан от публицистите дали ще поддържа настояванията на Гешев за свалянето на депутатски имунитети.

 

Сред тях са и тези за Бойко Борисов по делото " Барселонагейт ", както и за водача на Политическа партия Кирил Петков за канадското му поданство.

" Ще преценим занапред дали са обосновани или са част от политическите закачки на някогашния основен прокурор с политиците ", уточни Сарафов.

Той добави, че ще се поучава с сътрудниците си и може да се реши да бъде назначена проверка на  делата - има ли срочност, качество и равномерност в следствието, визирайки делата, свързани с Борисов - " Барселонагейт " и за фотосите на кюлчета и пачки в чекмеджето.

" В обществото, а и в мен, остава усещане, че не е работено с години. И когато господин Гешев персонално се почувства обиден от политическата класа, тъй като трябваше да се одобри механизъм за следствие на основния прокурор, който от дълго време трябваше да е признат, той засилва тези каузи ", сподели Сарафов, който до неотдавна също смяташе, че механизмът нарушава Конституцията и независимостта на прокуратурата.

" Не звучи съществено да се превеждат година и половина тези документи (по " Барселонагейт " ) ", уточни той. Даде образец и с делото за заявеното от Петков поданство, което първо е " драговолно прекъснато, а по-късно внезапно обновено ".

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР